Konferencje i Lunche

Konferencje

Oferując usługi na najwyższym poziomie, Amazing Catering wspiera organizatorów w tak ważnym zakresie jak zaspokojenie zróżnicowanych gustów kulinarnych. Dzięki nam, każdy znajdzie coś dla siebie.

Naszą pracę cechuje klasa, szyk i prawdziwy kulinarny artyzm. Oferujemy odpowiednio dobrane menu oraz formy wystroju biorąc pod uwagę wymagania Klientów a także charakter miejsca.

W ramach konferencji możemy przygotować liczne i różnorodne posiłki. Wyróżniamy tu lekki i sprzyjający swobodnej konwersacji bufet, serwowany lunch, elegancki koktajl lub zasiadaną galę.

Lunch

Lunch sprzyja odprężającej i nieformalnej rozmowie po biznesowych spotkaniach. Taka forma posiłku zdecydowanie zbliża, tworzy przestrzeń do wymiany myśli, odpręża i rozładowuje ewentualne napięcia powstałe podczas długich i burzliwych obrad.

Niezależnie od przyjętej formy - bufetu czy serwowanego posiłku, nasz Klient zawsze może mieć pewność odnośnie wykwintnego smaku, oprawy oraz atmosfery, które wpłyną pozytywnie na nawiązane przy stole relacje.

 

Przykładowe menu:

Przekąski 

 

Mus z wędzonego kurczaka podawany w chrupiących volauvetach 

        Bambus sojowy z ogórkiem

Pieczony pasztet z gęsi z borowikami w galaretce sherry 

Szynka parmeńska z melonem podawana na musie z gorgonzoli 

        Żeberka po kantońsku

Mus z białego i czerwonego wina podawany z królewskimi krewetkami

Marynowany świeży łosoś podawany na musie rakowym z trawą cytrynową.

        Pierożki Xiu Mai z czerwonym kawiorem i wieprzowiną

Łosoś wędzony podawany na puddingu cytrynowym

Terina warzywna z krabami i świeżą  kolędrą 

Roladki z sera marmurkowego nadziewane musem z wędzonego pstrąga

Salsa pomidorowo-paprykowa podawana z selerem naciowym 

Pomidorki koktajlowe nadziewane musem z prażonych malin

        Marynowane wodorosty z czosnkiem

 

Dania główne 

 

Pieczony filet z indyka z sosem ponczowym

        Paski wieprzowiny w pikantnym sosie

        Ośmiorniczki w sosie czosnkowym

Kurczak po prowansalsku z grillowanymi warzywami w balsamico

Grillowany filet z kaczki na kwaśnej antonówce z sosem różanym 

Polędwiczki wieprzowe z serem feta i suszonymi pomidorami 

podawane z  sosem kurkowym 

        Gulasz po seczuańsku

Grillowane kotleciki schabowe z kostką podawane

   z blanszowanymi borowikami 

Sznycelki cielęce z szynką parmeńską i świeżą szałwią 

        Sola Chengdu ze świeżą papryką

Duszona wołowina w czerwonym winie po burgundzku z szalotką 

Pieczony łosoś w ziołach podawany ze świeżym szpinakiem 

Sandacz z pieca z pomidorami i sosem pesto

        Kaczka tataya prażona z imbirem i warzywami

        Kaczka po pekińsku (cała)

Żabie udka duszone w białym winie z kremowym sosem 

 

 

Desery 

 

Zabajone z winogronem 

Biszkopt z waniliowym kremem ze świeżymi truskawkami 

Mus malinowy z galaretka sherry

Tiramisu z rumowymi biszkoptami

Kolorowa Pana Cotta ze świeża miętą 

Pieczone owoce leśne ze świeżą kolendrą

        Banany w cieście z kulką lodów czekoladowych